Promjene u Agroinvestu

Dodajte komentar

Mikrofinansijska institucija Agroinvest, koja će u buduće će poslovati pod imenom Monte Credit osim vizuelnog izgleda imaće i novi pravac poslovanja, naročito u oblasti kreditiranja.

“Bitno je istaći da širimo svoje poslovanje, tako da AGRO, ne korespondira našoj djelatnosti, mi kreditiramo sve male i srednje preduzetnike i imamo posebne programe namijenjene turizmu“, kazao je na radnom doručku sa predstavnicima medija generalni direktor Monte Credit-a Josip Pircep.

Uslove kreditiranja u upravi nijesu željeli da otkrivaju, dodajući da će odobravati kredite do  10 hiljada eura, a da kamatna stopa neće biti veća od onih koje su trenutno u opticaju kod banaka.

„Kreditna ekspantija, zbog finansijske krize, ne može se očekivati prije 2014. godine“ poručio je Igor Nikezić, menadžer rizika.

Pažnja ove finansijske institucije biće usmjerena i na društveno odgovorno poslovanje i pomoć lokalnim zajednicama u kojima posluje.

Jedan od takvih projekata je i “Srećno dijete“, kroz koji će se ulagati u nerazvijena područja Crne Gore.

A uskoro predstavnici Monte Credit-a doniraće bolnici “Dr Nika Labović“ u Beranama aparat koji će, kako su naveli, unaprijediti kvalitet zdravstvenih usluga na sjeveru Crne Gore.

izvor: Bankar

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *