BiH: Priznanja za najbolje brokerske kuće u 2011.

Dodajte komentar

Društvo “SEE investment solušns” /SEE Invenstment Solutions/ Sarajevo sa ostvarenim prometom od blizu 131 milion KM u 2011. godini najuspješnija je brokerska kuća u kategoriji “Ukupni ostvareni promet” za šta je dobila zlatnu plaketu na današnjoj tradicionalnoj svečanosti dodjele priznanja najboljim članovima Sarajevske berze.

Srebrna plaketa pripala je društvu “Rajfajzen banka” /Raiffeisen bank/ BiH za ostvareni promet od oko 105 miliona KM, a bronzana plaketa društvu “VGT broker” /VGT Broker/ Visoko za ostvareni promet od blizu 57 miliona KM.

U kategoriji “Ostvareni promet u trgovanju dionicama” u prošloj godini najuspješnije je bilo društvo “Rajfajzen banka” BiH koje je dobilo zlatnu plaketu za ostvareni promet u trgovanju dionicama u iznosu od oko 45 miliona KM.

Srebrna plaketa u ovoj kategoriji dodijeljena je društvu “VGT broker” Visoko za ostvareni promet od skoro 40 miliona KM, a bronzana plaketa društvu “SEE investment solušns” Sarajevo za ostvareni promet od oko 32 miliona KM.

U kategoriji “Ostvareni promet u trgovanju obveznicama” u 2011. godini najuspješnije je bilo društvo “Rajfajzen banka” BiH koje je dobilo zlatnu plaketu za ostvareni promet od 16,5 miliona KM.

Srebrnu plaketu u ovoj kategoriji dobilo je društvo “AV broker” /AW Broker/  Sarajevo za ostvareni promet od nešto manje od 10 miliona KM, a bronzanu društvo “Eurohaus” /Eurohaus/ Sarajevo za ostvareni promet od blizu pet miliona KM.

U kategoriji “Ostvareni broj transakcija” u prošloj godini najuspješnije je bilo društvo “Rajfajzen banka” BiH koje je dobilo zlatnu plaketu za zaključenih blizu 5,5 hiljada transakcija.

Srebrna plaketa pripala je društvu “Dženeral broker” /General Broker/  Sarajevo za ostvarenih nešto više od četiri hiljade transakcija, a bronzana plaketa društvu “Eurohaus” Sarajevo za ostvarenih nešto više od 3,5 hiljada transakcija.

izvor: capital.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *