Policija nije dolazila u SSCG

Dodajte komentar

Povodom jučerašnjih medijskih navoda da su pripadnici policije ušli u Savez sindikata kako bi provjerili poslovanje te organizacije,reagovao je generalni sekretar Zoran Masoničić.

Masoničić je kazao da nije bilo nikakvog kontakta sa nadležnima, da nije saslušan, već da je prije nekoliko mjeseci sam otišao u policiju da da izjavu. Bilo je, međutim, kontradiktornih izjava.

Pisanja medija da je policija ušla u Savez sindikata kako bi provjerila njihovo poslovanje, za predstavnike tog tijela  još jedan su pokušaj da se linčuje i razbije ra radnička asocijacija.

”Nije tačno da je bilo upada policije u SSCG i nije tačno da sam ikada u životu hapšen ili privođen. Tačno je da sam prije nekoliko mjeseci samoinicijativno otišao u policiju da dam izjavu u vezi sa prijavama gospodina Šćepanovića”, kazao je Masoničić.

Nakon toga slijedi kontradiktorna priča. Naime, Masoničić kaže da nije tačno da mu je bilo ko od nadležnih tražio bilo kakve izvještaje, ali je tačno da je odbio da ih dostavi.

’’Nijesam želio da dostavim dokumentaciju tom državnom organu ne iz nepoštovanja, nego iz potrebe zaštite sindikalizma u Crnoj Gori. Sindikati ne smiju biti izloženi bilo kakvoj vrsti pritiska ili kontrole od državnih organa ili poslodavaca.’’

Vođen tom činjenicom, Masoničić je zatražio od Skupštine saveza da se izjasni u vezi sa dostavljenjem dokumentacije i shodno toj odluci.

’’Državni organi će dobiti sva dokumenta kao što su uvijek do sada dobijali kada imaju interes i potrebu da se pojave u SSCG.’’

Najteži su, kaže Masoničić udarci koje dobijaju od pojedinih bivših  članova, kojima je Savez pružao ruku, a oni je ugrizli.

’’Oni su se pojavili uz pomoć druge sindikalne centrale koja ih je okupljala i od njih uzimala po 5 ili 10 eura i plaćala im advocate koji su pisali tužbe protiv SSCG.’’

Nadležim organima poručuju da nemaju šta da kriju, da sve što rade rade po zakonu, te da što prije ispitaju prijave bivšeg predsjednika nadzornog odbora Vuka Šćepanovića.

A Šćepanoviću, za koga Masoničić kaže da nije radio posao kako treba, poručuje:

’’Onima koji podmeću skrećem pažnju da oni koji podnose lažne prijave mogu da snose odgovornost za to.’’

Masoničić je kazao da sa saradnicima mirno i istrajno radi svoj posao,te da se ne boji nikog, jer to radi kako treba.

izvor: Antena M

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *