Budvanska rivijera dala milione da bi se pomogla Prva banka

Dodajte komentar

Skupština akcionara Hotelske grupe Budvanska rivijera 29. februara će razmatrati izvještaj o poslovanju u 2011. godini, prema kojem je kompanija, u većinskom državnom vlasništvu, ostvarila dobit od 417.796 eura.

Ostvareni rezultat bio je za 35,7 odsto slabiji nego godinu ranije kada je ostvaren profit od 650 hiljada eura. Prošlogodišnji prihod kompanije iznosio je 15,22 miliona eura i bio je 3,52 odsto manji nego u 2010. godini ili u apsolutnom iznosu manji za 556.522 eura.

U veoma detaljnom izvještaju o poslovanju, koji je, u međuvremenu, podijeljen manjinskim akcionarima na uvid, na strani 19. “isplivali” su detalji o dosta čudnim transakcijama sa Turističkom organizacijom Budve (TOB Co) i Prvom bankom Crne Gore iz decembra 2008. godine, kada je u privatnoj banci porodice Đukanović bio pravi “požar”, a ta finansijska institucija pred totalnom propašću.

Budvanske rivijera je, naime, tada svoja oročena sredstva kod Prve banke u iznosu od 3.514.194 eura, kako piše u izvještaju, upotrijebila na način što je preuzela, odnosno, zatvorila kredit TOB Co koji je dobijen u istoj banci.

izvor: vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *