Turci zainteresovani za Vunko

Dodajte komentar

Stečaj u Vunarskom kombinatu iz Bijelog Polja odavno je uveden, firma stavljena na prodaju, održano deset licitacionih prodaja, ali se još ne nazire izlazak iz krize. Početne vrijednosti ovog nekadašnjeg tekstilnog giganta, koja je iznosila 11 miliona eura, prepolovila se i sada se „Vunko” prodaje za pet miliona, a, kako je kazao „Danu” predsjednik sindikalne organizacije „Vunka” Milan Ljujić, uskoro će biti raspisana 11. licitacija.

On je naveo da dosad ni na jednu licitaciju niko nije poslao ponudu, ali ima nekoliko zainteresovanih biznismena.

– Nedavno je dolazio jedan biznismen iz Turske, koji je obišao fabriku i kazao da će doći ponovo, dok je tekstilna firma iz Srbije zainteresovana da kupi vlačaru „Kamgarn predionicu” – kazao je Ljujić, koji nije navodio o kojem biznismenu i tekstilnoj firmi se radi.

Ljujić je istakao da imovina iz dana u dan propada.

– Zbog velikog sniježnog pokrivača doveden je u pitanje opstanak imovine. Prije dva dana slomio se krov na staroj kolarnici i sve se urušilo – rekao je Ljujić i dodao da bi realno rješenje za „Vunko” bilo da Vlada isplati potraživanja zaposlenih radnika i prisvoji imovinu, kojom bi raspolagala i u narednom periodu imovinu stavila u funkciju proizvodnje.

Potraživanja ima oko 345 radnika, u ukupnom iznosu od oko 700.000 eura, na ime neisplaćenih zarada, neuplaćenih doprinosa, nadoknada za regres, prevoz i topli obrok.

U imovinu koja se prodaje spada zemljište površine 92.510 metara kvadratnih, kao i zemljište uz privrednu zgradu površine 61.077 kvadrata. Prodaju se i proizvodni pogoni tkanina, magacinski prostor, kao i prateći objekti, konfekcija i upravna zgrada.

izvor: dan.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *