Otvoren najveći BMW salon na svijetu

Dodajte komentar

Abu Dhabi, koji je pored ostalog poznat i po Ferrarijevom tematskom parku, od sada može da se pohvali da ima i najveći prodajni salon BMW automobila na svijetu.

Regionalni uvoznik BMW-a, Abu Dhabi Motors, uložio je 62 miliona eura u izgradnju objekta od 35.000 kvadratnih metara, u kojem je stalno izloženo 70 automobila i 10 motocikala i zaposleno više od 450 radnika.

Pored BMW-ovih vozila, u salonu se mogu razgledati i kupiti automobili marki MINI i Rolls-Royce, koji su takođe dio BMW grupe.

Osim prodaje novih modela, kupcima se nudi i veliki izbor korišćenih vozila, a u sklopu salona nalazi se i servis koji istovremeno može da primi na održavanje 120 automobila.

U BMW-u dosta pažnje posvećuju rastućem bliskoistočnom tržištu, na kojem su 2011. godine prodali 18.657 vozila BMW i MINI i imali rast od 9 odsto na godišnjem nivou.

Skoro polovina ovih automobila isporučena je upravo Ujedinjenim Arapskim Emiratima, odnosno Abu Dhabiju i Dubaiju. I dok u drugim krajevima svijeta važi pravilo da što je automobil skuplji, prodaje se u manjem broju primjeraka, za tržište Bliskog istoka to ne važi. Najprodavaniji model bavarskog proizvođača u 2011. godini bio je BMW serije 7, sa 4.511 isporučenih automobila, a za njim slijedi serija 5 (4.286 primjeraka), pa X5 i X6 sa 2.620, osnosno 2.510 prodatih vozila, dok je serija 3, iako je najjeftinija od svih nabrojanih modela zabilježila najslabiji plasman od 2.033 primjerka.

izvor: indikator.ba

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *