MANS: Građani plaćaju cijenu loših poteza EPCG

Dodajte komentar

Građani će uskoro, kroz veće račune za struju, plaćati cijenu i najnovijih, loših poteza menadžmenta Elektroprivrede Crne Gore , jer na vrijeme nije obezbijedila dovoljne količine električne energije, ocijenila je danas Mreža za afirmaciju nevladinog sektora .

U MANS-u ističu da je iz EPCG-a saopšteno da trenutno kupuju izuzetno skupu struju po cijeni od 150 eura po megavatu, ali ne pominju da su krajem prošle godine odlučili da uvezu manje struje i naručili su samo količinu dovoljnu za pokrivanje deficita u prvom kvartalu ove godine.

Prema navodima MANS-a tada je EPCG tvrdila da uvozi manje struje od predviđene zbog visokih cijena energije na globalnom tržištu, koje su se kretale od 50 do 100 eura po megavatu, kao i zbog neizvjesnosti isporuka za KAP i nikšićku Željezaru.

Međurim, MANS smatra da se danas ispostavlja da će ceh zbog takvih pogrešnih odluka menadžmenta plaćati upravo građani iz svojih praznih novčanika.

“A čak ni to nije dovoljno, već im se prijeti restrikcijama, i to nakon što je ogroman broj domaćinstava danima bio bez struje zbog vremenskih nepogoda“, tvrde u MANS-u.

Iz te NVO ocjenjuju da su upravo ove nepogode pokazale razmjene katastrofalnog stanja distributivne mreže i činjenice da se milioni italijanskog partnera A2A, umjesto u modernizaciju energetskog sistema koriste za održavanje likvidnosti Prve banke familije Đukanović.

izvor: CdM.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *