Google preuzeo Motorolu za 12.5 milijardi dolara

Dodajte komentar

Služba Evropske unije za zaštitu konkurencije odobrila je juče da Internet pretraživač “Google” preuzme proizvođača mobilnih telefona “Motorolu” za 12,5 milijardi dolara, ocijenivši da taj sporazum neće znatnije uticati na tržište operativnih sistema smartfon ili patente za mobilne uređaje, kao što su mobilni telefoni i tableti.

– Odobrili smo ”Google”-u kupovinu ”Motorole” jer smo poslije pažljivog ispitivanja zaključili da ta transakcija neće narušiti konkurenciju – ukazao je komesar EU za konkurenciju Hoakin Almunija.

Evropska komisija je ocijenila da ne postoji opasnost da “Google” poslije preuzimanja “Motorole” spriječi druge proizvođače mobilnih telefona da koriste popularni operativni sistem “android”, prenijele su agencije.

Komisija takođe ne vidi probleme s konkurencijom u “Googleovom” vlasništvu patenata za 3G i drugu ključnu bežičnu tehnologiju.

“Google” već ima mnogo načina za podsticaje korisnika na korišćenje svojih servisa i akvizicija “Motorole” to neće materijalno promijeniti, ukazala je Komisija.

izvor: capital.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *