Brković na tapetu 21. februara

Dodajte komentar

Sindikalna organizacija “Vektra Boke”, uputila je dopis Opštini Herceg Novi u kojem traži raskid ugovora o privatizaciji.

Razlozi su brojni, navode, a glavni je stavljanje hipoteke na hotele “Tamaris” i “Plaža”, motele “Dubravu” i “Borići” i restorane “Galeb” i “Levanger” u korist CKB banke, radi obezbjeđivanja kredita od 3,25 miliona eura. 

Hipoteka je stavljena 20. februara 2009. godine. Ovaj dopis će biti predmet rasprave opštinskog parlamenta, na sjednici zakazanoj za 21. februar.

Predsjednik kompanijekog sindikata Pajo Radović upozorio je da na sajtu Uprave za nekretnine stoji zabilježba CKB-a o prodaji navedenih objekata radi naplate hipoteka.

“Već četiri mjeseca nijesmo primili ionako bijedne plate, para za topli obrok nema, doprinosi nam nijesu plaćeni od oktobra 2009. godine, tako da radnici sa uslovima za penziju imaju problema da je regulišu. Fakture se ne plaćaju, a roba nabavlja iz pazara, ne izvršavaju se sudske presude“, nabrojao je Radović i istakao da je, od privatizacije 2007. godine, kad je kompaniju kupila firma biznismena Dragana Brkovića, stanje sve lošije.

Gradonačelnik Herceg Novog Dejan Mandić uputio je tim povodom dopis Savjetu za privatizaciju, u kojem je izrazio ozbiljnu zabrinutost za realizaciju Vektrinih investicija.

Tražio je da Savjet podrobnije upozna opštinske vlasti sa “činjenicama koje karakterišu sadašnju situaciju u ovom kapitalnom privatizacionom aranžmanu, kako bi sa time mogli upoznati odbornike na narednom zasjedanju SO”.

O stečaju u “Vektri Montenegro” odlučuje Privredni sud 21. februara, na osnovu zahtjeva OTP banke zbog duga od 20 miliona eura.

Zahtjev za stečaj faktoring kompanija OTP-a podnijela je i protiv svih osam kompanija kćerki.

Član menadžmenta “Vektre Boka” Milić Popović kazao je da neće doći do uvođenja stečaja, jer su u pregovorima da sa OTP bankom oko otplate kreditne linije.

“Narednih dana ćemo izmiriti dug, a OTP je ovaj proces pokrenula, jer je željela da ubrza naplatu“, kazao je Popović, podsjećajući da je „Vektra”, nakon privatizacije HTP Boke naslijedila četiri miliona eura duga radnicima i 12,5 miliona eura obaveza neimovinskim pitanjima.

izvor: CdM.me/Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *