Saopštenje EPCG: TE “Pljevlja“ van pogona, sistem i dalje stabilan, povećati uštedu

Dodajte komentar

Zbog problema u prenosnoj mreži, na 400 kV dalekovodu, jutros je došlo do ispada TE Pljevlja iz elektroenergetskog sistema. Očekujemo da će Termoelektrana biti u pogonu sjutra u poslijepodnevnim satima.

U međuvremenu, EPCG koristi i onako male rezerve sopstvenih proizvodnih kapaciteta i održava elektroenergetski sistem stabilnim.

Jučerašnja prosječna potrošnja električne energije po satu za cjelokupni crnogorski konzum, i pored apela nadležnih, bila je svega 3,4 odsto manja u odnosu na subotu, 11. februar, odnosno 8,3 odsto manja u odnosu na petak, 10. februar. Dosadašnje uštede u ovakvoj situaciji nisu dovoljne, zato i dalje pozivamo privredna društva, lokalne samouprave i građane da maksimalno vrše uštede i pridržavaju se preporuka za štednju el. energije.

Na području svih opština u Crnoj Gori redukcija javne rasvjete sinoć je bila preko 90 odsto. Apelujemo na privredne subjekte da redukuju i dekorativnu rasvjetu (izlozi,   svijetleće reklame, bilborde, citylights, prilaznu rasvjetu i sl.). Naredni dani biće najbolji pokazatelj efikasnosti mjera štednje. Stanje u regionu je i dalje kritično, jer su pojedine  države regiona zabranile izvoz električne energije, što je dovelo do nestašice na  medjunarodnom tržištu. EPCG ulaže vanredne napore da obezbijedi uredno snabdijevanje električnom energijom u ovoj složenoj i teškoj situaciji.

izvor: Zvanično saopštenje EPCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *