EPCG: Nedovoljne uštede

Dodajte komentar

U prvih 14 sati 13. februara, prosječna potrošnja za cjelokupni konzum Crne Gore iznosila je 510 MW po satu što je u odnosu na isti period juče za svega 3,6 odsto manje, odnosno 12,5 odsto manje u odnosu na petak.

Iz EPCG ističu da dosadašnje uštede u ovakvoj situaciji nijesu dovoljne, zato i dalje pozivaju privredna društva, lokalne samouprave i građane da maksimalno vrše uštede i pridržavaju se preporuka za štednju.
“Apelujemo na privredne subjekte da redukuju i dekorativnu rasvjetu (izlozi,   svijetleće reklame, bilborde, citylights, prilaznu rasvjetu i sl.)“, saopšteno je iz EPCG.

10 hiljada domaćinstava bez struje

Na teritoriji Crne Gore trenutno je bez napajanja električnom energijom oko 10.000 domaćinstava.

Bez struje je veliki broj seoskih područja opština  Nikšić, Kolašin, Žabljak, Cetinje, Podorica i Danilovgrad , kao i djelovi Zete i Tuzi.

Kvar je nastao  zbog mnogobrojnih oštećenja dalekovoda i niskonaponske mreže, prouzrokovanih obilnim sniježnim padavinama, a  opravka je trenutno nemoguća zbog neprohodnih lokalnih i seoskih puteva.

U EPCG posebno napominju, da su ekipe svih Elektrodistribucija, danonoćno na terenu i pokušavaju da, u što kraćem roku i u izuzetno teškim vremenskim uslovima, otklone kvarove.
izvor: cafemontenegro

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *