Moisejev poručio radnicima: Nema novca za plate, moguće gašenje KAP-a

Dodajte komentar

Izvršni direktor Jurij Moisejev Kombinata aluminijuma saopštio je juče predstavnicima radnika da neće biti u mogućnosti da isplati januarsku zaradu 15.februara, kao i da će tražiti od odbora direktora da se počne gašenje KAP-a zbog velike kreditne zaduženosti, isticanja subvencija od države za struju i niske cijene aluminijuma na svjetskim berzama.

To je „Vijestima“ saopštio predsjednik Sindikata Aluminijuma Rade Krivokapić kojeg je juče primio Moisejev.

– Sindikat ostaje pri stavu da neće prihvatiti odluku o gašenju KAP-a i tražimo od Vlade kao akcionara i nekog ko je privatizovao KAP da donese odluku o daljem subvencioniranju ili da preuzme KAP od partnera. Nećemo dozvoliti da se preko radnika pritiska i ucjenjuje bilo koja strana već da se pridržavaju ugovora i da se pokaže postojećem kao i budućim investitorima da se moraju pridržavati zakona ove države, kazao je Krivokapić.

Vlada je juče donijela odluku da preuzme dug KAP prema Dojče banci od 22 miliona eura, a premijer Igor Lukšić je kazao da će Skupštini uputiti inicijativu da glasa o povjerenju Vladi kako bi se utvrdilo da li njena politika prema KAP-u ima većinu.

Dnevne novine, pišu pozivajući se na nezvanična saznanja da je jedna od opcija za KAP uvođenje stečaja, pa novi tender kojim bi bila definisan način snabdijevanja električnom energijom.

izvor: portalanalitika.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *