KAP: Moisejev prijeti zatvaranjem fabrike

Dodajte komentar

Izvršni direktor Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP) Jurij Moisejev u dopisu poslatom Ministarstvu ekonomije Crne Gore zaprijetio je prekidom proizvodnje i konzerviranjem fabrike 1. marta, piše list ”Dan”.

Ruski menadžment će, prema nezvaničnim informacijama, zatvoriti fabriku ako Vlada Crne Gore ne odobri produženje subvencija za električnu energiju, pošto aktuelni program ističe krajem aprila.

Crnogorski premijer Igor Lukšić i ministar ekonomije Vladimir Kavarić ranije su rekli  da će KAP morati da se snalazi za struju na tržištu po isteku programa subvencija, ukupne vrijednosti 60 miliona evra.

Sindikat KAP-a najavio je da ni po koju cijenu neće dozvoliti gašenje fabrike.

Iz Ministarstva finansija rekli su da se višemjesečni pregovori sa Dojče bankom o reprogramu  rate KAP-ovog kredita od 22 miliona evra privode kraju i da će uskoro biti poznato da li će morati da je plate poreski obveznici.

U slučaju aktiviranja garancija prema Dojče banci postoji mogućnost da OTP i VTB banke takođe ispostave fakture za vraćanje KAP-ovih kredita, čime bi državna kasa bila lakša 131 milion evra.

izvor: capital.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *