U petak zaključci o privatizaciji KAP-a

Dodajte komentar

Komisija za praćenje i kontrolu postupka privatizacije razmatraće u petak zaključke u vezi sa prodajom Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP).

Na dnevnom redu sjednice je i donošenje odluke o kontrolnom saslušanju ministara ekonomije i finansija, Vladimira Kavarića i Milorada Katnića.

Članovi Komisije razmatraće i izradu Plana rada tog skupštinskog tijela za ovu godinu javila je MINA-BUSINESS.

Na posljednjoj sjednici koja se bavila pitanjima privatizacije KAP-a, sredinom novembra, zatraženo je od predstavnika Vlade u Odboru direktora Kombinata aluminijuma (KAP), Nebojše Dožića, da dostavi biznis plan kompanije za prošlu godinu i odgovori na pitanja članova tog skupštinskog tijela.

Predsjednik Komisije, Andrija Mandić je sa članovima tog skupštinskog tijela iz opozicionih partija, napravio Predlog zaključaka, koje su članovi Komisije iz vladajuće koalicije ocijenili kao neprihvatljivim, jer nijesu učestvovali u njihovom formulisanju.

Članovi Komisije, i opozicija i pozicija, odlučili su da do naredne sjednice, po pitanju zaključaka, usaglase stavove i tada se izjasne.

Do sada su održane dvije sjednice o privatizaciji KAP-a, a upravi fabrike je upućeno 17 dodatnih pitanja da na njih pismeno odgovori. Komisija bez biznis plana ne može da se odredi o postupku privatizacije.

izvor: portalanalitika.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *