Restis grupa prijeti tužbom i odlaskom iz Crna Gore

Dodajte komentar

Ukoliko Restis grupa bude morala da plati nešto više od  milion eura za zakupninu Svetog Stefan učiniće to, ali će i tužiti Crnu Goru Arbitražnom sudu u Londonu zbog štete od sedam miliona eura koja im je nanesena sporom zbog crkve Svetog Aleksandra Nevskog, poručio je suvlasnik  Adriatic Propertisa Theofanis Stathis.

Na pitanje novinara zbog čega, ako trpi veliku štetu Restis grupa ne ode iz Crne Gore, Stathis je odgovorio pitanjem.

“Da li vi vjerujete da Crna Gora ima mogućnost da nam vrati 50 miliona eura nazad. Ako stvarno neko želi da nam plati odštetu i da mi odemo odavde neka nam to kaže i da vam kažem iskreno prihvatićemo”, poručio je Stathis.

O tome ko kome duguje Restis grupa očekuje da uskoro presudi Vladina nadležna komisija, a zahtjev su uputili polovinom prošle godine.

Restis demantuje optužbe MANS-a

MANS je  podnijela je Specijalnom državnom tužiocu krivične prijave za organizovani kriminal protiv više bivših i sadašnjih visokih javnih funkcionera zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj u korist kompanija koje su pod kontolom grčkog biznismena Viktora Restisa, a na štetu javnog interesa i budžeta Crne Gore.

Sve optužbe iz MANS-a Statis dematuje i kaže da je Restis grupa do sad uložila preko 100.000.000 eura u Sveti Stefan.

Dematuje i spekulacije da Vlada i opština čine neke ustupke prema Restis grupi, naprotiv.

I upravo je crkva Aleksandra Nevskog razlog što je Svetac jedno vrijeme bio zatvoren, Statis najavljuje otavranje prije ljeta, ali i to zavisi od dozvole za obnovu crkve koju očekuju za nekoliko dana.

Statis ne poriče da advokat Ana Kolarević radi za Restis grupu u Crnoj Gori, ali kaže za njih rade i drugi advokati. Kolarevićevu su izabrali zbog dobre reputacije u struci.

Restis prevaren i u Beranama

Statihs kaže da je Restis grupa i u slučaju beranskog Rudnika uglja prevarena i dodaje kako opet “neko pokušava da manipuliše istinom” i optužuje ih da nijesu uložili 120 miliona eura.

Prije potpisivanja ugovora za kupovinu rudnika Restisu su plasirani podaci da ima 35 milona tona uglja na zemljištu koje su kupili i više od 100 miliona na okolnom području.

Tek nakon skolpljenog ugovora uradili su studije i istraživanja koja su dala potpuno druge podatke.

Stathis kaže da Restis grupa trenutno traži alternativna rješenja, a onim koji “misle da su pametni” nudi rudnik za euro.

izvor: Cafe Del montenegro

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *