Lukšić očekuje da će Željezara naći dobrog investitora

Dodajte komentar

Predsjednik Vlade Igor Lukšić očekuje da će nikšićka Željezara naći dobrog investitora, obzirom na interesovanje kompanija koje se bave proizvodnjom čelika.

Ukoliko se fabrika ne proda oslonićemo se na domaće resurse, poručio je Lukšić nakon nakon razgovora sa predstavnicima uprave i radnika te kompanije tokom posjete Nikšić.

Na pitanje da li će se nastaviti saradnja sa nikšićkom kompanijom Neksan, u slučaju da se Željezara ne proda, premijer je saopštio da prvo treba sačekati da se okonča stečajni postupak.

Zbog javnosti naredio provjere

Premijer Igor Lukšić kazao je da nema saznanja o nepravilnostima u radu Elektroprivrede Crne Gore, Kombinata aluminijuma i Jugopetrola, ali je zbog javnosti smatrao nužnim da državno tužilaštvo ispita rad tih kompanija i otkloni svaku dilemu.

„Primjer Željezare nas upozorava da živimo u vrlo osjetljivom vremenu kada ne treba vanrednim nestabilnostima ili prouzrokovanjem loših događaja slati poruke koje će značiti da investicije nijesu dobro došle, a investitori na neki način šikanirani“, ocijenio je Lukšić.

Prema njegovim riječima, ukoliko se to ne shvati, imaćemo veliki problem i jako loš učinak, pa, makar, Vlada bila sastavljena i od nobelovaca.

Ne zna se ko kome duguje

Na pitanje da li je tačno da država i Budvanska rivijera duguju Restis grupi, a ne obrnuto, Lukšić je kazao da teško može razumjeti to pitanje u smislu duguje – potražuje.

Premijer tvrdi da je čitav niz okolnosti usporio realizaciju investicije na Svetom Stefanu ali da se najveći dio investicija privodi  kraju.

Investitor kaže ima razloga za ljutnju jer je kašnjeno sa donošenjem prostorno planske dokumentacije za  hotelski kapacitet Kraljičine plaže.

Premijer je tokom radne posjete Nikšiću obišao Mljekaru Srna, Industriju mesa Goranović i poljoprivrednog preduzetnika Mira Đurđevca.

izvor: Bankar

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *