Lukšić: Organizovanje protesta ispolitizovano

Dodajte komentar

Premijer Igor Lukšić tvrdi da je organizatorima januarskih  protesta  ponudio dosta rješenja, a to što ih nijesu prihvatili znači da cijela situacija prelazi iz sfere ekonomsko socijalnih pitanja u politička.

Premijer  je danas razgovarao sa predstavnicima MANS-a, Unije slobodnih sindikata i Studenske unije o socio-ekonomskom položaju građana.

Nezadovoljni ishodom razgovora Lukšićevi sagovornici  najavili su novi protest  za 18 februar.

” To što su za organizatore sva ponuđena rješenja neprihvatljiva  neće imati tako dobar ishod. Rezultat će biti usporavanje evropskih integracija i usporavanje ekonomskog oporavka. Ovaj prijedlog ovakav kakav je i za koji mislim da je realan za probleme sa kojima se suočavamo nije prihvatljiv i mislim da mi više nismo u zoni ekonomsko-socijalne tematike, mislim da smo u zoni politike”, kazao je Lukšić.

Umjesto što pozivaju građane na bunt, premijer organizatorima predlaže:

“Biti sa strane i posmatrati sa tribina utakmicu i stalno iznositi prijedloge i kritikovati, a istovremeno ne imati odgovornost –mislim da je problematično i čini mi se da treba profilisati novu političku platformu i sa njom konkurentno izaći pred građane i u trenutku kada bude provjera raspoloženja građana i zadobiti podršku, pa preuzeti odgovornost za sve odluke” kaže Lukšić.

Zahtjev da se obori odluka o poskupljenju struje za sve, tako da bi i oni koji nemaju i koji imaju novca plaćali jeftinije struju, za premijera Lukšića je neprihvatljiv.

Premijer je sagovornicima ponudio da ekspertski tim uporedi rad naše regulatorne agencije sa radom međunarodnih agencija za energetiku, da revizori  provjere poslovanje EPCG, da redovne platiše  umjesto 5 imaju  10 odsto popusta na računima za struju, a da  odnos skupe i jeftine struje bude umjesto sadašnjih 1:2, 1:3 .

Premijer je kazao i da će sva predložena rješenja za poboljšanje standarda građana bez obzira na to što organizatori protesta nijesu prihvatili, vlada početi da realizuje u najskorijem roku.

izvor: Bankar

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *