MANS podnio prijave, Sekulić očekuje brzu reakciju suda

Dodajte komentar

MANS je danas, kao što je i najavio, podnio dvije krivične prijave protiv više bivših i sadašnjih visokih javnih funkcionera Vlade i Opštine Budva zbog sumnje da su na organizovan način prekršili zakone i propise Crne Gore kako bi Restis grupi omogućili sticanje profita i izbjegavanje odgovornosti za kršenje ugovorima preuzetih obaveza.

MANS očekuje da Specijalni tužilac za korupciju i organizovani kriminal  pod hitno otvori istragu u vezi ova dva posla, kako bi se što prije utvrdila odgovornost ključnih igrača, ali i dobio odgovor na pitanje gdje su završile stotine miliona eura investicija za koje Restis grupa navodi da je unijela u Crnu Goru, ta da li se neko i koliko ugradio i u ove privatizacione poslove.

U svom prvom reagovanju predstavnici Restis grupe nisu demantovali bilo koju od sumnji koje je MANS iznio kada su u pitanju poslovi na Svetom Stefanu i Rudniku mrkog uglja u Beranama,saopštili su iz te nevladine organizacije.
Restis grupa, smatra da su optužbe MANS-a dio koordinirane kampanje protiv investitora koji je donio na stotine miliona eura Crnoj Gori.

„. Bilo bi dobro da iz Restis grupe čujemo gdje su završile te stotine miliona eura, jer je sasvim sigurno da nisu uložene u hotele na Svetom Stefanu, a još manje u Rudnik uglja u Beranama Zanimljivo je da se pored tih stotina miliona eura koje su unijeli u Crnu Goru, kompanija “Adriatic properties” dodatno zadužuje kod banaka kako bi finansirala tu investicuju, ali zahtijeva i da mu se smanji cijena zakupa. Napokon, bilo bi dobro da čujemo zbog čega je “Svetac” već petu godinu zatvoren, ukoliko je baš toliko uloženo od strane ovog “strateškog” partnera“,saopšteno je iz MANS-a.

 Sekulić:Sudski organi da što prije riješe ovaj slučaj

Jedan od onih koje MANS optužuje, aktuelni ministar Predrag Sekulić tvrdi da nema ništa protiv da se pod lupu javnosti stavi rad Ministarstva.

“ Naprotiv, smatram da svaki političar treba javno da odgovara za to što radi. Nemam ništa protiv da i ono što je dio resora Ministarstva održivog razvoja i turizma, kao i ono što sam ja radio u prethodnom periodu bude pod kontrolom javnosti. Naravno, nadam se da će sudski organi što prije izaći sa onim što je konačan stav kada je posrijedi ovaj predmet, da ne ostane bilo kakvih nedorečenosti”, naveo je Sekulić.

izvor: Bankar/antenam.net

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *