NOVA sumnja na korupciju,Vlada nije upoznata

Dodajte komentar

Nova srpska demokratija (NOVA) posjeduje studiju o ekonomskoj opravdanosti spajanja Elektroprivrede (EPCG) i pljevaljskog Rudnika uglja, koja ne nudi ništa novo,a koštala je 630 hiljada eura.

„Pozivamo Tužilaštvo da reaguje jer sumljamo da je  po srijedi korupcija. Neminovna posljedica tog posla biće novi, veći računi za struju, a sve to će građani morati da plate iz svog džepa“,saopštio je potpredsjednik Nove, Strahinja Bulajić.
On tvrdi da je stvarna cijena koštanja do 30 hiljada eura.

„ Sličnu i po kvalitetu istu Studiju bi grupa stručnjaka, koja je zaposlena u EPCG i Rudniku uglja, mogla uraditi za dvije sedmice, za skromne, višestruko manje honorare“,ocijenio je  Bulajić.

Vlada ne zna ništa o Studiji

Ministar finansija Milorad Katnić nakon sjednice Vlade saopštio je da nije upoznat sa postojanjem te Studije, niti sa tvrdnjama NOVE, te da zbog toga nema nikakav komentar.

„Ministarstvo finansija nije naručilac Studije tako da ne mogu da dam nikakav komentar“, saopštio je Katnić.

Autori Studije, među kojima su Unikredit grupa i Zagrebačka banka, podatke za njenu izradu dobili su od EPCG i Rudnika uglja, zbog čega su se ogradili i saopštili da ne prihvataju odgovornost za njih.

O studiji, koju je platila EPCG, bi trebalo prvo da se izjasne odbori direktora Rudnika i EPCG, a nakon toga i akcionari.

izvor: Bankar

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *