Vlasnici KAP-a prijete obustavljanjem proizvodnje ako im ne produže subvencije

Dodajte komentar

Vlasnici Kombinata alumijuma Podgorica KAP-a zaprijetili su Vladi da će obustaviti proizvodnju u fabrici ukoliko im ne produže subvencije, koje ističu za mjesec dana, saznaje Dan iz više izvora bliskih Vladi.

Ugovorom o poravnanju koji je Vlada potpisala sa vlasnikom Kombinata, ruskim CEAC-om, planirano je sedam miliona eura subvencija za električnu energiju.

Kako je Danu ranije rekao ministra ekonomije Vladimir Kavarić subvencioniranje električne energije će biti jedno od najozbiljnijih pitanja sa kojima će se kompanija suočiti u ovoj godini, ali da u okviru ugovora o poravnanju nije ostavljena mogućnost subvencioniranja struje nakon dogovorenog roka, marta ove godine.

Ruski CEAC, vlasniištvo ruskog tajkuna Olega Deripaske,koji je kupio većinski udio u KAP-u za 48,5 miliona eura, prošle nedjelje je poručio Vladi da je spreman da napusti fabriku zbog toga što Vlada vodi pregovore sa indijskom kompanijom JCW internešnl, vlasništvo Sajana Đindala, zainteresovanom za ulazak u fabriku aluminijuma kao treći partner.

Rusi naime ne žele da čekaju da ih istisne treći partner iz Indije, što Vlada odavno najavljuje kao spasonosno rješenje za posrnulog privrednog giganta, i u više navrata su se obraćali Vladi urgirajući da se izvršna vlast što prije izjasni oko ulaska trećeg partnera.

izvor: CdM.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *