Telenor i T-Mobile u tajnosti podigli cijene

Dodajte komentar

Mobilni operateri Telenor i T-Mobile bez najave su povećali cijene usluga za deset odsto.

To je kako piše Dan, urađeno tako da su te dvije kompanije zadržale stare cjenovnike, ali su u njima sitnim slovima naveli da poziv „zaokružuju“ na minut. Podsjećamo do sada je “zaokruživanje“ bilo na 15 i 30 sekundi.

Cjenovnici su objavljeni na sajtu kompanija, a primjenjuju se paušalno, uključujući i korisnike koji imaju sklopljene ugovore sa tim kompanijama.

“Agencija za elektronske komunikacije iznijeće stav o toj odluci sljedeće sedmice. U slučaju da je tom odlukom prekršen zakon, naložićemo povlačenje te mjere“, rekao je Danu direktor Agencije Zoran Sekulić.

Iz Telenora su izbjegli konkretan odgovor na pitanja da li imaju dozvolu Agencije za “zaokruživanje“ na 60 sekundi. Nijesu odgovorili ni na pitanje da li mogu da donesu takvu odluku, a da prije toga ne obavijeste korisnike.

U T-Mobileu kažu da je tarifiranje koje primjenjuju u skladu sa praksom u zemlji i regionu i da je usaglašeno sa postojećom zakonskom regulativom.

“Zaokruživanje“ na nivou opšte potrošnje je oko 10 odsto, što znači povećanje mjesečnog prihoda za milion eura, a godišnjeg za 12 miliona.

izvor: CdM.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *