Uskoro short selling na Zagrebačkoj berzi

Dodajte komentar

Zagrebačka burza i Središnje klirinško depozitarno društvo (dalje: SKDD) u četvrtak su potpisali ugovor o saradnji, kojim se uređuju osnove međusobne saradnje glede poravnanja i saldiranja transakcija sklopljenih na Burzi, kao i druga pitanja od obostranog interesa, saopšteno je sa Zagrebačke burze.

Ugovorom se definiše niz tehničkih detalja koji će olakšati razmjenu informacija između Burze i SKDD-a, dok će kontinuitet saradnje osigurati Odbor za saradnju, stručno tijelo koje će periodičnim sazivanjem razmatrati zajednička pitanja, kao i mogućnosti unaprjeđenja funkcionisanja tržišta kapitala u Republici Hrvatskoj, a u čijem će radu učestvovati i predstavnik Hrvatske agencije za nadzor finansijskih usluga. 

U pripremi je i potpisivanje ugovora o saradnji između Zagrebačke burze, Središnjeg klirinškog depozitarnog društva i Hrvatske agencija za nadzor finansijskih usluga, čime će biti ispunjena i posljednja pretpostavka za početak operativne primjene kratke prodaje (eng. short selling) na Zagrebačkoj burzi, u skladu s Pravilima Burze i Uputom SKDD-a.

izvor: bankamagazine.hr

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *