Britanski lopovi iskopali tunel dug 30 metara da bi opljačkali bankomat

Dodajte komentar

Grupa lopova u Manchesteru uložila je zavidnu količinu vremena i truda kako bi “zaradila” neki novac te iskopala 30-metarski podzemni tunel da bi mogla opljačkati bankomat. Krađa se dogodila u noći s drugog na treći januar u Levenshulmeu kod videoteke Blockbuster.

Lopovi su tunel iskopali tačno ispod bankomata, te su koristili poseban alat da probiju 38 centimetara betona kako bi li ukrali novac, javlja BBC. Čini se kako su posao započeli prije četiri godine, s namjerom da opljačkaju isti bankomat, no njihov plan tada su osujetili radnici koji su postavljali cijevi za strujne kablove. Tunel su  tada ispunili betonom.

Policijski zapovjednik Ian Shore rekao je kako u svojoj dugogodišnjoj karijeri nikada nije vidio tako dobro osmišljenu pljačku.

Početak novog tunela nalazi se ispod željezničkog nasipa u blizini videoteke, te prolazi ispod parkirališta i samih temelja videoteke. Tunel visok je nešto više od jednog metra, ima potporne stubove i rasvjetu. Policija smatra kako je pljačkašima trebalo najmanje šest mjeseci da naprave tunel, kroz koji su iznijeli novac i zatim pobjegli u nepoznatom smjeru.

Shore smatra kako su lopovi svoje zločinačke namjere dugo planirali i vjeruje kako ih nisu mogli držati u tajnosti te da su vjerojatno nekome ispričali za svoj naum. Dodao je kako su zbog izgradnje tunela lopovi sigurno dosta vremena provodili u tom području, stoga su ljudi u okolini morali uočiti nešto neuobičajeno.

Nije objavljeno koliko je novaca ukradeno iz bankomata, no iznos navodno nije bio visok jer je s bankomata u novogodišnjoj noći podignuto dosta gotovine. Istraga je u toku.

izvor: index.hr

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *