U “Trebjesi” plata 740 eura, radnici hoće povišicu

Dodajte komentar

Iako je plata radnika nikšićke Pivare „strogo povjerljiva tajna“ zna se da prosječna zarada „pivaraca“ iznosi oko 740 eura.

Oni i radnici Elektroprivrede su jedni od rijetkih zaposlenih u nikšićkoj opštini koji redovno primaju plate. Upravo radnici ova dva preduzeća posljednje dvije godine zauzimaju prvo mjesto sa najvećom prosječnom zaradom u nikšićkoj opštini. Razlika u prosječnim zaradama „strujara“ i „pivaraca“ je svega nekoliko eura.

Bez obzira što su radnici “Trebjese” u suštini zadovoljni platom i ponašanjem poslodavca, i što su svjesni da su jedni od rijetkih koji u opštini Nikšić redovno primaju plate koje su iznad crnogorskog prosjeka, ipak su nezadoljni činjenicom da posljednje tri godine ne uspijevaju da povećaju zaradu.

Ako Pivara Trebjesa godišnje ima dobit od četiri do pet miliona eura, radnici smatraju da i oni imaju pravo da dobiju dio „kolača“.

“Radnici su u suštini zadovoljni, ali imamo jedan problem. Iako Pivara ima dobit od četiri do pet miliona eura godišnje posljednje tri godine ne uspijevamo da povećamo platu ni dva odsto. To je problem koji će se ovih dana morati riješiti”, kazao je „Vijestima” predsjednik Sindikata Boro Delibašić.

“Zamjeramo vlasniku što nema sluha da od tih pet miliona na nivou godine odvoji sto hiljada za povećanje zarade. U toku januara će se održati Skupština Sindikata ili zbor radnika na kome će se prezentovati rad Sindikata u prethodnom periodu. Tada ćemo vidjeti kako da probamo da izdejstvujemo povećanje plate”

izvor: vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *