Promjene u strukturi uprave Hypo Alpe-Adria-Bank AD Podgorica

Dodajte komentar

Hypo Alpe-Adria-Bank AD Podgorica uspješno je okončala restrukturiranje tokom 2011. godine, i poslije dužeg perioda, godinu završila pozitivno. U cilju osiguranja stabilnosti i razvoja poslovanja u budućnosti, Hypo Banka ojačala je svoj upravljački tim, i dosadašnji izvršni direktor za poslove upravljanja rizicima, i zamjenik  predsjednika Izvršnog Odbora u Hypo Alpe Adria Banci a.d. Beograd, Zoran Vojnović, imenovan je za novog glavnog izvršnog direktora, i izvršnog direktora  za poslove upravljanja rizicima u Hypo Alpe-Adria-Bank AD Podgorica.

Zoran Vojnović, rođen je 1956. godine u Beogradu. Diplomirao je na smjeru Međunarodne trgovine Ekonomskog fakulteta u Beogradu, a stekao titulu Executive MBA na IMADEC univerzitetu u Beču. Bogatu bankarsku karijeru započeo je u Sektoru poslova sa inostranstvom Jugobanke u Beogradu i filijali te banke u Njujorku.

Vraća se u Beograd na mjesto potpredsjednika Izvršnog odbora, zadužen za poslove sa inostranstvom. Narodna banka Jugoslavije i Agencija za rehabilitaciju banaka postavljaju ga 2001. godine za generalnog direktora Jugobanke u periodu rehabilitacije. Februara 2002. prelazi u UniCredit Bank Srbija a.d. Beograd, na mjesto zamjenika  predsjednika IO. U avgustu 2009. dolazi na mjesto zamjenika predsjednika Izvršnog odbora Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Beograd.

 Zoran Vojnović govori engleski i francuski jezik, oženjen je i otac jednog djeteta.

– Imenovanjem Zorana Vojnovića Hypo Alpe-Adria-Bank AD Podgorica dobija finansijskog eksperta sa dugogodišnjim bankarskim iskustvom, i adekvatnim kompetencijama i znanjem.

Njegovo imenovanje pokazuje opredjeljenje da Hypo Alpe Adria banka zadrži značajnu značajnu ulogu na crnogorskom finansijskom tržištu, i jasan je signal da Hypo Group Alpe Adria dodatno jača svoj tržišni nastup u regionu Jugoistočne Evrope – istakao je dr Gottwald Kranebitter, predsjednik Izvršnog Odbora  Hypo Group Alpe Adria.

Dr Kranebitter se takođe zahvalio dosadašnjem glavni izvršni direktoru, Christianu Toeltlu, koji je u Hypo Alpe Adria Banci u Crnoj Gori od  njenog samog osnivanja, i početka rada, 2006. godine.

– G-din Toeltl je dao značajan doprinos osnivanju, kao i startu rada Banke u Crnoj Gori, njenim  rezultatima i procesu restrukturiranja – kazao je dr Kranebitter.

Dosadašnji izvršni direktor za poslove upravljanja rizicima u Hypo Banci, Tarik Telaćević imenovan je za izvršnog direktora za komercijalne poslove,  tako da su sada u upravi Hypo Alpe Adria Banke AD Podgorica: Zoran Vojnović, Tarik Telaćević, i Miodrag Radonjić, koji obavlja dužnost izvršnog direktora za finansije i poslove podršku poslovanju.

izvor: Zvanično saopštenje

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *