Hrvatska: Erste banka očekuje rast i u 2012.

Dodajte komentar

Erste banka i u 2012. godini planira “mali, ali ipak rast”, najavili su na božićnom susretu s novinarima u četvrtak članovi Uprave Tomislav Vuić i Boris Centner.

“Iako neke banke imaju poteškoća s adekvatnošću kapitala i likvidnošću, bankarski je sektor stabilan i takav će ostati i u 2012. godini i tu nema razloga za strah”, kazao je Vuić.

Govoreći o prilikama u zemlji, napomenuo je da kao banka vjeruju da Hrvatska ima šansu za oporavak, no da se najprije mora puno toga promijeniti.

Centner je istaknuo kako je Erste banka u 2011. uspješno pratila preduzetništvo. “U prvih deset mjeseci ove godine krediti preduzetnicima u Hrvatskoj ukupno su rasli 7,4 posto, a u Erste banci više od 15 posto”, kazao je Centner, koji očekuje da će u 2012. rasti hrvatska ekonomija i kreditiranje privrede.

“U saradnji s Evropskom investicionom bankom (EIB) osigurali smo kvalitetne kreditne linije za investicije u privredi, a o tome pregovaramo i s EBRD-om. Usto, s njemačkim KfW-om razgovaramo o osiguravanju kreditnih linija za ulaganja u infrastrukturu”, najavio je Centner.

izvor: bankamagazine.hr

TAGOVI: , ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *