Vlada pregovara oko glavnice, a KAP plaća kamate

Dodajte komentar

Vlada Crne Gore još nije postigla dogovor sa kreditorima Kombinata aluminijuma i posebno Dojče bankom, ali na sve načine pokušava da odgodi plaćanje kreditnih obaveza ove kompanije makar do kraja ishoda pregovora o eventualnom ulasku trećeg investitora u KAP, saznaju “Vijesti” nezvanično.

Vlada je za kredite KAP-a dala garancije vrijedne oko 132 miliona eura, a u fokusu interesovanja izvršne vlasti protekli mjesec bio je ugovor KAP-a sa Dojče bankom vrijedan oko 22 miliona eura, koji je tokom ove godine, izgleda, aluminijumska kompanija kršila, zbog čega prijeti aktiviranje cjelokupnog iznosa položenih garancija.

Vlada je, početkom ovog mjeseca, zadužila Ministarstvo finansija da angažuje pravnog savjetnika koji bi pružio pomoć oko definisanja odnosa sa Dojče bankom u vezi s potpisivanjem amandmana ugovora sa ovom bankom i definisanjem dužničko-povjerilačkog odnosa između Vlade i KAP-a.

Prema Vladinim dokumentima, prekršena je odredba 18.2 ugovora, po osnovu koje je KAP bio u obavezi da dostavi Dojče banci tzv. potvrdu o usklađenosti (Compliance Certificate) uz finansijske izvještaje.

izvor: vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *