HAAB se ne povlači sa tržišta

Dodajte komentar

Hypo Alpe Adria HAAB se ne povlači se sa tržišta, saopštio je CdM-u glavni izvršni direktor HAAB-a Christian Toeltl.

“Suština strategije restrukturiranja banke,koja je započeta 2010. godine bila je razvoj i jačanje mreže banke u zemljama jugoistočne Evrope i u sprovođenju ove strategije ostajemo dosljedni do kraja“, rekao je Toeltl.

Prema njegovim riječima ova strategija podrazumijeva da se nakon uspješnog restrukturiranja nađe novi vlasnik,odnosno da se banka privatizuje jer je banka u vlasništvu države Austrije i u skladu sa zahtjevima EU privatizacija je neophodna.

Banka na crnogorskom tržištu posluje stabilno, u ovoj godini je, u prvom polugođu ostvarila poslije duže vremena pozitivan rezultat.

“Najbolji odraz povjerenja klijenata u našu banku je konstantan rast depozita, koji je u sektoru stanovništva preko 22 miliona eura do početka decembra; a zadobili smo povjerenje preko 8,5 hiljada novih klijenata u posljednjih 12 mjeseci“, istakao je on.

Toeltl je najavio da za narednu godinu planiraju povećanje plasmana, posebno u u sektoru stanovništa, u kojem su i u ovoj godini zabilježili rast od osam odsto.

“Takođe, treba pomenuti i da planiramo otvaranje dvije nove filijale, tako da o povlačenju banke sa tržišta nema Govora“, rekao je CdM-u Toeltl.

izvor: CdM.me

*** ***

Kranebiter najavio povlačenje Hypo banke iz bivše Jugoslavije

Austrijska Hipo Alpe Adrija banka počeće sredinom 2012. prodaju svojih filijala u zemljama bivše Jugoslavije, najavio je predsjednik uprave te banke Gotvald Kranebiter.

Hipo banka će za balkanske filijale tražiti milijardu i po evra, što jedva da odgovara knjigovodstvenoj vrijednosti banaka, piše austrijski mjesečni časopis “Trend”.

Kako je objavljeno na sajtu Index.hr, Kranebiter je tom časopisu rekao da će banka povući četiri milijarde evra neaktivne imovine iz filijala u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Crnoj Gori i BiH kako bi se olakšala njihova prodaja.
“Hipo se priprema za prodaju jer stanje ne dozvoljava da se robuje dogmama”, objasnio je Kranebiter.

izvor: capital.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *