Crnogorski Telekom potpisao ugovor sa kineskom kompanijom Huawei

Dodajte komentar

Crnogorski Telekom je danas potpisao ugovor sa kineskom kompanijom Huawei  o uvođenju novih tehnologija i unaprijeđenju prenosne mreže Crnogorskog Telekoma.

Iz Crnogorskog Telekoma je saopšteno da je projekat vrijedan više od milion eura i predstavlja jedan od ključnih koraka ka uvođenju LTE tehnologije, odnosno mobilnih servisa četvrte generacije.

Ovaj projekat će, uz već započetu unaprijeđenje pristupne T-Mobile mreže, korisnicima omogućiti veće brzine prenosa podataka kao i pristup broadband servisima tamo gdje do sada nije bilo moguće njihovo korišćenje, kao i na novim lokacijama i područjima. Uz to će dodatno biti povećan kapacitet prenosa i nivo pouzdanosti pristupne mreže.

“Naši korisnici su već navikli da uživaju u najinovativnijim servisima i superiornom kvalitetu mreže. Ovaj projekat će im omogućiti pristup još širem spektru savremenih usluga i tehnologija, s obzirom da je nova oprema spremna za 4G“, kazao je Rudiger J. Šulc, izvršni direktor Crnogorskog Telekoma.

Ovim projektom će svim postojećim, kao i budućim,  3G stanicama, biti omogućeno uvođenje HSDPA+  sa brzinama od 21Mbps i više.

U saradnji sa kineskom kompanijom biće zamijenjana kompletna postojeća oprema za prenos mobilnog saobraćaja, opremom najnovije generacije, a biće implementiran najsavremeniji sistem nadzora mreže.

“Zadovoljstvo nam je što smo u mogućnosti da radimo na ovom projektu i što će naša tehnologija služiti korisnicima u Crnoj Gori. Ove godine proslavili smo 10 godina postojanja u Evropi, a sada imamo dodatni razlog za slavlje – strateško partnerstvo sa Crnogorskim Telekomom“,  izjavio je Gavin Dai, regionalni direktor kompanije Huawei Technologies.

Ugovor sa Huawei-om, koji je jedan od od vodećih svjetskih proizvođača radio opreme, potpisan je na pet godina, a predviđeno je da tokom 2012. i 2013. bude završeno 90 odsto modernizacije mreže.

Podsjećamo, nedavno je u saradnji sa kompanijom Erikson Nikola  Tesla započela opsežno unaprijeđenje pristupne T-Mobile mreže, kojim je predviđeno da se postojeća oprema na 350 baznih stanica zamijeni najsavremenijom opremom, što će T-Mobile korisnicima garantovati da i ubuduće imaju mogućnost pristupa najnaprednijim servisima nove generacije.

izvor: CdM.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *