Tri hakera uhapšena zbog prevare od milion dolara

Dodajte komentar

U Bukureštu su uhapšena tri hakera pod sumnjom da su s privatnih računa u bankama u Italiji i SAD ilegalno prebacili na sopstvene račune više od milion dolara. U istrazi učestvovao i FBI.

Trojica hakera uhapšeni su u Rumuniji dok su pokušavali da podignu iz banke milion dolara za koje tužilaštvo tvrdi da su ilegalno prebačeni sa računa italijanskih i američkih državljana.

Trojica osumnjičenih – Izraelac, Moldavac i čovjek s dvojnim državljanstvom Moldavije i Ukrajine – bili su članovi organizovane kriminalne mreže specijalizovane za sajber napade i pranje novca, navelo je danas tužilaštvo.

Optužnica ih tereti da su s privatnih računa u bankama u Italiji i SAD ilegalno prebacili na sopstvene račune više od milion dolara, prenio je AFP.

Rumunskim istražiteljima je, u akciji raskrinkavanja zločinačke organizacije, pomogao američki Federalni istražni biro (FBI).

Direktor FBI Robert Mjuler izrazio je prošle sedmice, tokom posjete Bukureštu, zadovoljstvo saradnjom s rumunskim vlastima u borbi protiv hakerisanja.

Stručnjaci smatraju Rumuniju centrom sajber kriminala. Proteklih godina je u toj zemlji razotrkiveno nekoliko mreža koje su se bavile ovom vrstom kriminala.

izvor: capital.ba

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *