Krediti za mlade koji žele da pokrenu svoj biznis

Dodajte komentar

Predstavnici studenata Crne Gore održali su u petak sastanak sa upravom Investiciono – razvojnog fonda Crne Gore IRF, u cilju da se kroz međusobni dijalog prezentiraju mogućnosti buduće saradnje i realizuje Vladin projekat ”Računaj na budućnost”.

Na sastanku je prezentovan program ”Konkurs za finansiranje projekata mladih u biznisu” koji ima za cilj da podrži obrazovane i nezaposlene mlade ljude koji žele da pokrenu sopstveni biznis. Projekat će biti realizovan kroz direktnu kreditnu liniju IRF-a i kreditnu liniju koju IRF realizuje posredstvom komercijalnih banaka.

Potencijalnim korisnicima kreditnih sredstava će biti na raspolaganju obuka u virtuelnim ili trening preduzećima kao i profesionalna pomoć pri izradi biznis planova. Edukaciju će realizovati Direkcija za razvoj malih i srednjih preduzeća Crne Gore.

Jedan od ciljeva projekta je da doprinese većem samozapošljavanju mlade populacije i širenju svijesti o preduzetništvu kao alternativi prilikom odabira buduće profesije.

Konkurs će biti raspisan početkom 2012. godine, i trajaće cijele godine. Što se tiče uslova kreditiranja, radi se o Start Up kreditima do 40.000 eura koji će biti realizovani na period do osam godina uz mogućnost korišćenja grejs perioda do 24 mjeseca i kamatnu stopu od četiri odsto na godišnjem nivou.

izvor: CdM.me

TAGOVI: , ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *