The Banker: Banca Intesa (Sanpaolo) najbolja banka u Srbiji, Italiji, Hrvatskoj, BiH

Dodajte komentar

Banca Intesa, članica bankarske grupacije Intesa Sanpaolo, dobila je četvrtu godinu za redom prestižnu nagradu za banku godine u Srbiji, koju dodeljuje renomirani finansijski časopis The Banker.

Pored nagrade za najbolju banku u Srbiji u 2011. godini, Intesa Sanpaolo je dobila i priznanja za banku godine u Italiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

„Poslujući u kompleksnom makroekonomskom ambijentu, nastojali smo da svojom poslovnom politikom odgovorimo na izazove okruženja, a ispravnost naše strategije potvrđuju rezultati koje smo zabeležili ove godine“, izjavila je Draginja Đurić, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa, koja je na sinoćnoj svečanosti u Londonu primila priznanje u ime banke. „Ovo priznanje je potvrda da smo zahvaljujući prudencijalnoj politici upravljanja rizicima uspeli da sačuvamo stabilnost i dodatno ojačamo svoje tržišno vođstvo u svim segmentima poslovanja“, dodala je Draginja Đurić.

Uprkos svim otežavajućim okolnostima, velika većina banaka koje su se takmičile za The Banker nagrade uspela je mnogo više nego samo da preživi. One su još jednom pokazale sposobnost da se inoviraju i kreiraju nove proizvode kako bi pomogle svojim klijentima i privredama zemalja u kojima posluju.

Banca Intesa je tržišni lider Srbije po svim relevantnim parametrima poslovanja – bilansnoj sumi, ukupnom kapitalu, plasmanima i depozitima. Fokusirajući svoje aktivnosti na poslovanje sa stanovništvom i malim biznisom, privredom, lokalnim samoupravama i investiciono bankarstvo, Banca Intesa je pouzdan partner za više od 1,5 miliona klijenata. Banka ima više od 200 ekspozitura, najrazvijeniju mrežu bankomata i POS terminala u zemlji i tim od preko 3.000 profesionalaca.

Intesa Sanpaolo je jedna od vodećih banaka Evrozone i najsnažnija bankarska grupacija u Italiji u svim segmentima poslovanja. Grupacija u Italiji posluje kroz mrežu od oko 5.600 ekspozitura širom zemlje i uslužuje 10,8 miliona klijenata. Internacionalno poslovanje Intesa Sanpaolo posebno je usredsređeno na zemlje centralne i istočne Evrope i mediteranskog basena, gde kroz mrežu univerzalnih banaka sa više od 1.700 ekspozitura uslužuje 8,3 miliona klijenata.

The Banker, deo izdavačke kuće The Financial Times Group, vodeći je svetski bankarski i finansijski magazin sa čitalačkom publikom u više od 180 zemalja sveta. Osnovan 1926. godine, The Banker je glavni izvor globalnih finansijskih informacija, istraživanja i analiza za svetsku bankarsku industriju, koji poseduje bazu podataka za više od 4.000 banaka. Časopis dodeljuje godišnje nagrade za banku godine, koje se smatraju jednim od najprestižnijih svetskih nagrada u bankarskoj industriji.

izvor: economy.rs

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *