Vlada prihvatila kreditni aranžman između Erste banke i Željezničkog prevoza

Dodajte komentar

Na današnjoj sjednici Vlada Crne Gore prihvatila Ugovor o kreditu između Erste banke i Željezničkog prevoza u iznosu od 3,5 miliona eura, namijenjen realizaciji investicionog održavanja voznih sredstava.

Vlada je ocijenila da će se poboljšanjem stanja voznih sredstava značajno unaprijediti bezbjednost i kvalitet prevoza putnika.

Iz Biroa za odnose s javnošću je saopšteno da je u okviru projekta obnove crnogorske trgovačke mornarice, na sjednici razmotrena i usvojena Informacija o realizaciji gradnje brodova za AD Crnogorska plovidba Kotor.

Prema Ugovoru o gradnji dva broda za prevoz rasutih tereta sa kineskim partnerima, prvi će biti isporučen početkom januara 2012. godine, a drugi krajem aprila 2012. godine.

Takođe, Vlada je prihvatila Prijedlog Ugovora o konverziji učešća Vlade Crne Gore u finansiranju nabavke brodova u akcijski kapital, u ukupnom iznosu od 7.183.754 eura, po nominalnoj cijeni od 10 eura po akciji.

Nakon što se izvrši konverzija učešća Vlade u akcijski kapital, objaviće se i javna ponuda za prodaju akcija Crnogorske plovidbe u iznosu od 1,5 miliona eura, po nominalnoj cijeni od 10 eura po akciji, u cilju obezbjeđivanja sredstava za pokretanje prvog broda.

izvor: CdM.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *