Aktivisti zauzeli kancelarije banke “UBS”

Dodajte komentar

Aktivisti pokreta “Okupirajmo londonsku berzu” zauzeli su prazan kancelarijski prostor u vlasništvu švajcarske banke “UBS” i to je treća lokacija koju su okupirali u britanskoj prijestonici.

U saopštenju se navodi da je više od deset demonstranata ušlo u zgradu u oblasti Hakni u istočnom dijelu Londona i da planiraju da je koriste kao “banku za ideje”.

Demonstranti u Londonu, koji su inspirisani kolegama iz pokreta “Okupirajmo Volstrit” u Njujorku, takođe imaju kampove ispred katedrale Sveti Pavle u središtu poslovnog dijela britanske prijestonice i na trgu “Finzberi”, gdje se, takođe nalaze banke.

“Kao što banke preuzimaju prazne porodične kuće, takođe javnost treba da zauzme ispražnjenu bankovnu imovinu. Nadamo se da je ovo prvo u talasu javnih preuzimanja imovine koja pripada kompanijama koje su uništile globalnu ekonomiju”, navodi jedan od članova pokreta Džek Holburn.

“UBS” je najavila da će preuzeti neophodne mjere, usljed izvještaja da su se ispred zgrade pojavili pripadnici obezbjeđenja.

Londonska policija nije komentarisala dešavanja u Londonu.

izvor: capital.ba

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *