QATARI DIAR: Uložiće 250 miliona eura u Plave Horizonte

Dodajte komentar

Jedna od najuticajnijih svjetskih kompanija u oblasti investiranja i upravljanja nekretninama, Qatari Diar, uložiće 250 miliona EUR u izgradnju luksuznog hotelskog kompleksa na lokaciji Plavi horizonti, najavili su danas njeni predstavnici.

Oni su na konferenciji za novinare predstavili planove za izgradnju luksuznog turističkog kompleksa na lokaciji Plavi horizonti, što će taj projekat učiniti jednim od najvećih direktnih stranih ulaganja u turizam u Crnoj Gori.

“Budući kompleks na lokaciji Plavi horizonti prostiraće se na površini od 24 hektara, a planirano je da na tom prostoru Qatari Diar izgradi luksuzni turistički kompleks sa pet zvjezdica u mediteranskom arhitektonskom stilu”, navodi se u saopštenju kompanije.

U sastavu kompleksa nalaziće se hotel, ekskluzivne rezidencijalne vile, spa centar i drugi prateći sadržaji. Gostima će na raspolaganju biti i trgovine, restorani, atraktivni klub na plaži, kao i veliki broj terena za različite sportove.

“Kompleks će imati oko 100 hotelskih jedinica, kao i rezidencijalne vile i apartmane koji će biti dostupni za kupovinu. Luksuzno ljetovalište će u značajnoj mjeri obogatiti turističku ponudu Crne Gore i doprinijeće pozicioniranju zemlje kao turističke destinacije visoke klase”, rekli su iz kompanije.

Oni su dodali da je to četvrti projekat koji Qatari Diar gradi u Evropi, isključujući Veliku Britaniju, što Tivat svrstava rame uz rame sa Parizom i Milanom.

”Projekat se razvija planiranom dinamikom i trenutno smo fokusirani na finalizaciju planske dokumetacije. Nakon odobrenja Detaljnog urbanističkog plana, počećemo pripremu lokacije za veoma kompleksan građevinski proces koji će trajati oko dvije i po godine”, kazao je direktor projekta, Anthony Scholes.

Tokom prve faze projekta, kompanija Qatari Diar će uložiti 42 miliona EUR, od čega je više od polovine investicije već realizovano. Ukupna vrednost ulaganja u luksuzni kompleks iznosi 250 miliona EUR.

U kompaniji smatraju da Crna Gora posjeduje ogroman potencijal za razvoj turističke ponude i da će realizacijom ovog projekta podržati lokalne vlasti u transformaciji masovnog u visoki turizam, kao i u promociji ljepota crnogorske obale širom svijeta.

”Iako je turistička privreda u Crnoj Gori sezonskog karaktera, Qatari Diar očekuje da će ekskluzivni hotelski kompleks biti otvoren tokom cijele godine i da će tako doprinijeti ukupnom rastu crnogorske ekonomije”, naveli su iz kompanije.

Qatari Diar je već obavila potrebna topografska, geološka i batimetrijska istraživanja, detaljnu analizu vegetacije i studije uticaja na životnu sredinu, pri čemu je posebna pažnja posvećena očuvanju prirodnih osobenosti te jedinstvene lokacije.

Uspostavljena je, kako su dodali i bliska saradnju sa lokalnom zajednicom, kako bi projekat bio realizovan u obostranom interesu, prije svega kroz angažovanje lokalnih kompanija kao podizvođača.

”Realizacijom projekta biće stvorena potreba za značajnim brojem novih radnih mjesta, što će doprinijeti zapošljavanju lokalnog stanovništva”, poručili su iz te firme.

Qatari Diar je jedna od najinovativnijih kompanija u oblasti investiranja i upravljanja nekretninama na svijetu, specijalizovana za razvoj velikih projekata.

Njena misija je da promoviše bolji kvalitet života, razvijajući izuzetan portfolio projekata na najprestižnijim svjetskim destinacijama.

Qatari Diar je u vlasništvu Qatar Investment Authority, a u Crnoj Gori posluje kao nezavisna kompanija preko Qatari Diar Hotel Property Investment Montenegro, od početka prošle godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *