Guverner CBCG na međunarodnoj finansijskoj konferenciji Sberbanke

Dodajte komentar

Guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić sa saradnicima prisustvao je međunarodnoj finansijskoj konferenciji upriličenoj povodom proslave 170 godina postojanjaSberbanke, najveće ruske bankarske institucije, gdje se sastao sa glavnim izvršnim direktorom Sberbanke Hermanom Grefom.

Međunarodnu finansijsku konferenciju Sberanke na temu “Budućnost bankarstva: Inovacija i redizajn” otvorio je predsjednik Ruske federacije Vladimir Putin, a prisustvovali su joj brojni guverneri centralnih banaka, eminentni ekonomisti, među kojima i Nuriel Rubini, kao i finansijski lideri i regulatori iz čitavog svijeta.

Konferencija je bila posvećena oporavku od krize i novim izazovima u bankarstvu u postkriznom periodu, tehonološkim promjenama i rastu konkurencije u oblasti telekomunikacija.

Tokom boravka u Moskvi delegacija CBCG sastala se sa predsjednikom Odbora direktora Banke Rusije Sergejem Ignjatijevim. Tokom sastanka razgovarano je o saradnji CBCG i Banke Rusije za koju je iskazan obostrani interes.

izvor: cb-cg.org

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *