Voli: Pregovaraju o prodaji Novita

Italijanska kompanija Spa Montenegro počela je sa podgoričkim Volijem pregovore u vezi sa prodajom lanca trgovina Novito.

Italijani su se okrenuli Voliju, nakon što su prošle sedmice propali pregovori sa Albonom, jer država nije mogla da im da garancije za 5,72 miliona EUR kredita, piše Dan.

Portparol Volija, Olivera Šuškavčević, saopštila je da su Italijani počeli pregovore s tom kompanijom, jer bi ona mogla da kupi Novito bez državnih garancija.

»Ono što se može očekivati u narednom periodu, kada je trgovački sektor u pitanju, jeste ukrupnjavanje biznisa, a Voli je u prilici da razmatra više mogućnosti po tom pitanju. Zasada nijesmo u mogućnosti da konkretizujemo odgovor i imenujemo potencijalne partnere. U svakom slučaju Voli neće tražiti garancije Vlade u vezi sa bilo kojom kompanijom koja će nam ponuditi prodaju«, kazala je Šuškavčević.

Voli je, kako piše Dan, zainteresovan za kupovinu Novita, ali po manjoj cijeni od ponuđene Alboni. Italijani su, naime, s Albonom ugovorili cijenu od ukupno pet miliona EUR i bili su više nego spremni da joj za tri miliona EUR prepuste bivši Era centar na ulazu u Podgoricu, kao i prodavnice kompanije Mješovito koje su u sastavu Novita.

izvor: Dan

Check Also

Azijeske berze u crvenom, Wall Street bez snage za novi rast

Na azijskim berzama u petak su najvažniji indeksi bili u minusu, pritisnuti razočaravajućim kineskim pokazateljima …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *