HAAB: Nagrada za marketinške komunikacije

Dodajte komentar

Marketinške komunikacije Hypo Alpe Adria Bank International dobile su, na kongresu European Change Communications Award, nagradu za promjene u komunikacijama, poznatu kao Fleggy u kategoriji Identitet i brending.

Proglašenje pobjednika u takmičenju, koje je otvoreno za takmičare zemalja sa njemačkog govornog područja, održano je u Salcburgu. Žiri koji se sastoji od deset vodećih stručnjaka iz međunarodnih komunikacija izabrao je Hypo Alpe Adria kao pobjednika prestižne nagrade iz ove industrije.

»Hypo Alpe Adria je dobila nagradu zahvaljujući uspješnom razvoju novog brenda banke u Austriji i na ključnim tržištima jugoistočne Evrope«, saopšteno je it kompanije.

Nakon internog procesa izgradnje imidža i definisanja njegovih ključnih vrijednosti u aprilu ove godine, Hypo Alpe Adria je pokrenula novu marketinšku kampanju Supportive. Friendly. Fair.

»Kampanja predstavlja vizuelni izraz promijenjenih vrijednosti i principa banke i oživljava Hypo nilske konjiće koji su dobro poznati i omiljeni, naročito u zemljama jugoistočne Evrope«, objašnjeno je iz banke.

Predsjednik izvršnog Odbora Hypo Alpe Adria, Gottwald Kranebitter, srećan je što su javno prepoznati sistematski napori da se restrukturira banka i da joj se nova, strateška orjentacija.

»A još više i zbog toga što je kreativno rješenje koje smo izabrali bilo troškovno efikasno, i može da se primjenjuje širom naših tržišta, nezavisno od etničkih grupa koje tamo žive. Po mom mišljenju, uspješna komunikacija sa naših osam hiljada zaposlenih i sa 1,2 miliona klijenata je ključni faktor u tekućim procesima promjena u banci”, zaključio je Kranebitter.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *