EPCG prijeti KAP-u novom blokadom

Elektroprivreda (EPCG) poslala je Privrednom sudu novi zahtjev za blokadu poslovnih računa Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP) i prinudnu naplatu ukupno oko 8,44 miliona EUR zbog djelimičnog ili u potpunosti neplaćenih računa za električnu energiju za maj, jun, jul i avgust.

Izvršni direktor EPCG, Enriko Malerba, zatražio je od izvršnog odjeljenja Privrednog suda da ukoliko u roku od osam dana KAP ne plati navedeni iznos dospjelih obaveza, da se obavi blokada svih njegovih poslovnih računa ili popiše aluminijum na lageru u Luci Bar kao i u krugu fabrike, pišu Vijesti.

KAP je platio veći dio fakture za maj u iznosu od 3,47 miliona EUR, ali nije platio manji iznos računa od 1,27 miliona EUR. Kompanija uopšte nije platila junsku fakturu za struju u iznosu od 4,48 miliona EUR, ali je izmirila 3,9 miliona EUR, odnosno veći dio one za jul. Fabrika međutim nije doplatila 699,99 hiljada EUR.

Od avgustovske fakture KAP je platio dva miliona EUR, dok mu je ostalo još 1,98 miliona.

Kompanija mjesečno potroši između 112 i 118 miliona kilovat sati struje, čija prosječna cijena, koju potvrđuje Regulatorna agencija za energetiku, za maj iznosi 3,47 centi po kilovat satu, za jun 3,4 centa, za jul 3,35 centi, a za avgust 2,9 centi.

izvor: vijesti.me

Check Also

Rast indeksa i prometa obilježili sedmicu na Montenegroberzi

Rast indeksa i prometa obilježili su na Montenegroberzi sedmicu u kojoj je Crna Gora otvorila …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *