Svjetska banka će nastaviti da podržava Crnu Goru

Dodajte komentar

Svjetska banka (SB) je spremna da bude partner crnogorskoj Vladi u nastavku aktivnosti čiji je cilj održavanje fiskalne i finansijske stabilnosti, saopštili su predstavnici te institucije u razgovoru sa ministrom finansija Miloradom Katnićem.

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, članovi delegacije Svjetske banke koja od danas do 21. oktobra boravi u Crnoj Gori, saopštili su da je ta institucija spremna i za pružanje finansijske podrške Vladi u implementaciji tih politika.

„Posjeta delegacije Svjetske banke znači produbljivanje partnerskog odnosa sa crnogorskom vladom, što, posredno, Crnoj Gori garantuje još kredibilniju poziciju na međunarodnom tržištu“, kaže se u saopštenju.

Katnić je danas razgovarao i sa regionalnim direktorom Evropske banke za obnovu i razvoj za Švajcarsku, Lihtenštajn, Ukrajinu, Turmekistan, Srbiju i Crnu Goru, Vernerom Gruberom, koji ga je upoznao sa planovima po pitanju širenja saradnje sa drugim zemljama, ističući da oni neće značiti slabiju podršku državama Balkana.

„Prema postojećim planovima, saradnja će ostati na istom nivou do 2015. godine, uz mogućnost produženja tog roka“, kaže se u saopštenju.

Katnić je, kako se navodi, istakao da će Crna Gora nastaviti da preduzima aktivnosti kako bi bankama, koje su spremne da doprinesu unaprijeđenju javnog i privatnog sektora, bila interesantna za ulaganja.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *