EPCG traži uvođenje stečaja u Obod

Dodajte komentar

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) podnijela je zahtjev Privrednom sudu za uvođenje stečaja u cetinjski Obod zbog duga od 121,88 hiljada EUR, saznaju Vijesti.

Ovom zahtjevu je, kako pišu te dnevne novine, prethodio neuspješan pokušaj EPCG da blokadom računa i prinudnom naplatom namiri dug, ali je zbog nelikvidnosti cetinjske firme u dužem roku to bilo nemoguće.

»Poznato je da Obod već duže vrijeme posluje sa gubicima, ne isplaćuje zarade zaposlenima, duguje drugim povjeriocima, o čemu svjedoče i izjave u medijima, pa postoji opravdana opasnost da potraživanja povjerilaca dužnik neće moći izmiriti, čime su se stekli uslovi za pokretanje stečajnog postupka«, navodi se u zahtjevu Privrednom sudu koji je potpisao direktor EPCG, Enriko Malerba.

EPCG još od kraja novembra 2009. godine pokušava da naplati većinu zaostalih potraživanja od  Oboda, ali im to nikako nije pošlo za rukom ni blokadom računa, niti sudskom pljenidbom pokretnih stvari cetinjske kompanije.

Zbog neplaćenih računa za struju EPCG je u proteklih nekoliko godina u bankrot poslala Duvanski kombinat i Duvankomerc koji su bili u državnom vlasništvu. Ipak, radilo se o firmama koji su mnogo manji dužnici nego, na primjer, Kombinat aluminijuma Podgorica (KAP) koji trenutno duguje čak 28 miliona EUR.

izvor: vijesti.me

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *