Poljski PKO zainteresovan za kupovinu udjela u NLB-u

Dodajte komentar

Najveća poljska banka PKO Bank Polski zainteresovana je za kupovinu najmanje 10 odsto udjela u najvećoj slovenačkoj banci Nova Ljubljanska banka (NLB), obavijestio je danas list Delo.

Slovenačka državna agencija AUKN, koja u ime države upravlja njenim udjelima u kompanijama, traži investitore za NLB-ovo povećanje kapitala za 400 miliona evra. Povećanje kapitala planira se sprovesti do kraja godine, a trebalo bi ojačati banku opterećenu lošim zajmovima lokalnim kompanijama. Slovenačka država najveći je akcionar NLB-a, dok belgijska bankovna i osiguravajuća grupa KBC ima udio od 25 odsto.

U AUKN-u su za Reuters kazali da su proteklih mjeseci imali nekoliko kontakata sa inostranim investicijskim bankama i drugim privatnim investitorima, ali nisu željeli direktno komentarisati moguće razgovore sa poljskom bankom PKO.

Na pitanje televizije TVN CNBC o PKO-ovim planovima ulaganja u NLB, izvršni direktor Zbigniew Jagiello rekao je da ”postoje razne špekulacije o tome za što bi PKO mogao biti zainteresovan, ali mi smo zainteresovani za brigu o našoj izloženosti na poljskom tržištu”

izvor: Hina

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *