BiH: Kozarić: Zdrav bankarski sistem

Dodajte komentar

Guverner Centralne banke BiH Kemal Kozarić ocijenio je da je bankarski sistem u BiH zdrav i spreman da odgovori zahtjevima klijenata.

Kozarić je na okruglom stolu bankarskih supervizora u Sarajevu istakao da je saradnja agencija za bankarstvo Republike Srpske /RS/ i Federacije BiH /FBiH/ i Centralne banke BiH na zadovoljavajućem nivou.

Teme dvodnevnog okruglog stola, koji je završen danas, bile su u vezi sa aktuelnim dešavanjima i promjenama u regulatornim okvirima, u skladu sa zahtjevima savremenih pristupa bankarskoj superviziji, radi daljeg usaglašavanja regulatornih propisa.

Razmatrani su i novi načini međusobne saradnje na regionalnom nivou, te pojedinačnoj saradnji supervizora,kao i mogućnosti zajedničkih aktivnosti o pitanju jedinstvenih supervizorskih mjera prema bankama koje imaju vlasničku povezanost, a posluju na tržištima regiona, kako na bilateralnom, tako i multilateralnom nivou.

Tokom skupa bilo je riječi i o daljim reformama koje su neophodne za bankarski sektor, te iskustvima zemalja iz okruženja prilikom primjene, saopšteno je iz Agencije za bankarstvo FBiH.

Okruglom stolu, koji su organizovale agencije za bankarstvo RS i FBiH, prisustvovali su predstavnici Narodne banke Srbije, Centralne banke Crne Gore, Narodne banke Hrvatske, Narodne banke Makedonije i Banke Slovenije.

izvor: capital.ba

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *