UniCredit zainteresovan za ulaganje u Crnu Goru

Dodajte komentar

Italijanska banka UniCredit zainteresovana je za poslovanje u Crnoj Gori, saopštio je danas ambasador Italije Serđo Barbanti u razgovoru sa ministrom Finansija Miloradom Katnićem.

Barbanti je, na sastanku Katnića sa italijanskim privrednicima zainteresovanim za ulaganje u Crnu Goru, najavio da će predstavnici UniCredita krajem oktobra doputovati u Podgoricu.

Kako je saopšteno iz Vlade, italijanski privrednici pokazali su interesovanje za ulaganje u kontejnerski terminal Luke Bar, rekonstrukciju pruge i eventualno učešće u projektu izgradnje autoputa Bar – Boljari.

Pravni zastupnik investitora Mauro Leona, i izvršni direktor firme CMC iz Ravene Dario Foskini,  kazali su da veličina projekata zahtijeva pažljivu analizu i najavili da će sjutra posjetiti Luku Bar, kaže se u saopštenju.

Katnić je, kako se navodi, kazao da će se Ministarstvo finansija, kao i do sada, truditi  da bude  dobar i efikasan servis za olakšavanje poslovanja stranim investitorima u Crnoj Gori.

On je informisao prisutne o političko-ekonomskoj situaciji u zemlji i reformama koje Ministarstvo  preduzima u cilju stabilizacije i unaprjeđenja sveukupne ekonomske situacije, između ostalog i poboljšanja poslovnog ambijenta.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *