U subotu nastavak radova na Zavali

Dodajte komentar

Nakon dvogodišnje pauze, građevinska kompanije Monterra počeće u subotu, 1. oktobra, radove na projektu Zavala, koji su zaustavljeni 2009 godine.

Podsjećamo da je Monterra, glavni izvođač, radove će nastaviti uz odobrenje i podršku Udruženja kupaca vila na Zavali -AMIA (Astra Montenegro Investment Association). 

Iz AMIA-e je CdM-u saopšteno da je udruženje koje čini 86 kupaca vila na Zavali u julu 2010. godine postiglo sporazum sa investitorom projekta Sergejem Polonskim, vlasnikom bankrotiranog Miraxa, o prenosu kontrole nad projektom, koja će omogućiti korisnicima da nezavisno od Miraxa nastave izgradnju, što bi osiguralo bezbjedno finansiranje projekta.

Međutim, Mirax nije udovoljio uslovima pregovora.

Nakon toga advokati AMIE su pokrenuli proces registracije prava vlasništva na objekte nedovršene izgradnje, koji se nalaze u završnoj fazi, a u korist kupaca,

“Udruženje je spremno i da preuzme obaveze otplate dugova kompanije Mirax Hypo Banci. Zahvaljujući isključivoj podršci Vlade Crne Gore, predstavnika diplomatskih misija Rusije i SAD-a napravljeni su strateški sporazumi sa Нуро Ваnkom koji podstiču povjerenje u budući razvoj saradnje“, objašnjeno je CdM-u iz AMIA-e.

izvor: cafemontenegro.com

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *