Vlada žirira Brkoviću za 110 miliona eura

Predstavnici kompanije Vektra-Jakić i Ministarstva finansija parafirali su prijedlog ugovora o reprogramu kredita za pljevaljsku kompaniju kod mađarske OTP banke, piše Dan.

Kako Dan piše to znači da je Vlada prihvatila da bude žirant Draganu Brkoviću na dug od 110 miliona eura. Radi se o drugom reprogramu kredita koji je OTP banka odobrila Vektri-Jakić.

Ministarstvo finansija potvrdilo je da su njegovi predstavnici učestvovali u pregovorima, međutim nijesu željeli da otkriju detalje.

“Podatke o ugovoru nemamo, jer su se OTP banka i Vektra dogovorile da javnost obavijeste tek kad bude urađena finalna verzija ugovora. Do tada, neće iznositi podatke o sadržaju pregovora”, rekli su iz Ministarstva.

OTP banka je u novembru 2007. odobrila Vektri-Jakić kredit od 60 miliona eura za rekonstrukciju i modernizaciju pogona drvoprerađivačke industrije u Pljevljima, a u julu prošle godine još 20 miliona u okviru reprograma prvobitnog duga.

Nakon što je uprava Vektre-Jakić početkom jula zabranila ulazak povjerenicima OTP banke u krug fabrike, kreditor se obratio premijeru Igoru Lukšiću.

Dogovoreno je da delegacije OTP banke, dužnika i Ministarstva finansija pregovaraju o novom reprogramu kredita, ovaj put uz državne garancije.

izvor: cafemontenegro.com/Dan

Check Also

Oštar pad na azijskim berzama, pod pritiskom najveće tehnološke kompanije

Na azijskim su berzama u petak cijene dionica znatno pale, ponajviše na kineskim tržištima, pa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *