Hrvatska: Erste finansira nezaposlene s preduzetničkom idejom

Dodajte komentar

Erste banka predstavila je projekt mikrofinansiranja za nezaposlene osobe s kvalitetnom preduzetničkom idejom s područja Osijeka i okolnih gradova, a koji zbog specifičnosti svog statusa teže mogu zadovoljiti standardne uslove za dobijanje kredita.

Projekat će se sprovoditi u saradnji s Centrom za preduzetništvo Osijek, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje (HZZ) te uz podršku good.bee Holdinga, članice međunarodne Erste grupe čiji je cilj pružanje finansijskih usluga onima kojima standardno finansiranje nije dostupno.

Ukupan iznos kredita koji je namijenjen za ovu vrstu finansiranja je 150.000 eura, čime će biti obuhvaćeno od 15 do 20 projekata odabranih nakon sprovođenja pozivnog nadmetanja te evaluacije pristiglih preduzetničkih ideja, navodi se u saopštenju Erste banke.

Krediti će se odobravati do najvišeg iznosa od 10.000 eura, a rok povrata biće do najviše 60 mjeseci, uz mogućnost ugovaranja počeka otplate do 12 mjeseci.

Kamatna stopa iznosiće 4,25 posto za kredite uz valutnu klauzulu u eurima, dok će za kredite u kunama iznositi 6 posto.

Naknada za realizaciju kredita iznosiće 0,20 posto. Zavisno o kvalitetu preduzetničke ideje i traženom iznosu kredita, instrumenti osiguranja kredita mogu biti mjenica, zadužnica, jamstvo ili polisa osiguranja života.

izvor: bankamagazine.hr

TAGOVI: , ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *