Deseta međunarodna Konferencija Beogradske berze 17. novembra 2011.

Dodajte komentar

Ovogodišnja Konferencija Beogradske berze, okupiće kao i prethodnih devet godina, predstavnike berzi i drugih finansijskih institucija iz zemlje i inostranstva, predstavnike Vlade, Komisija za hartije od vrednosti, profesionalne investitore, predstavnike kompanija, novinara i drugih institucija značajnih za razvoj tržišta kapitala.

Prvi panel ovogodišnje Konferencije biće posvećen početku primene Zakona o tržištu kapitala i perspektivama domaćeg tržišta. Planirano je da u panelu govore predstavnici Vlade, Komisije za hartije od vrednosti, predstavnici institucija tržišta kapitala, banaka i članovi Berze.

U narednom panelu, biće reči o mogućnostima i neophodnim preduslovima za realizaciju prve inicijalne javne ponude akcija na domaćem tržištu kapitala – IPO. Pored toga, govoriće se i o dualnom listingu akcija, iskustvima sa drugih tržišta, mogućnostima listiranja na našem tržištu, ali i mogućnostima listiranja akcija domaćih kompanija na stranim tržištima.

Tema koja je sve aktuelnija i o kojoj se sve češće diskutuje u berzanskim, ali i privrednim krugovima. Kao i prethodnih godina, Konferencija će biti upotpunjena i specijalnim predavanjima predstavnika renomiranih finansijskih institucija.

Nakon prvog panela planirano je specijalno predavanje predstavnika IFC, a nakon drugog panela predstavnika PFS programa koji će govoriti o trendovima, praksi i iskustvima, baziranim na najnovijim istraživanjima, u oblasti odnosa sa investitorima.

Komisija za ocenu kompanija koje su uspostavile najbolje odnose sa investitorima, sačinjena od eminentnih predstavnika investitora i medija u Srbiji, predstaviće inovirane kriterijume, prezentiraće rezultate istraživanja, oceniće i nagraditi najbolju kompaniju.

Listu prijavljenih panelista, detaljan Program, mogućnosti smeštaja i druge aktuelne informacije možete pronaći i na internet stranicama Konferencije.

izvor: novci.rs

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *