Crnogorska kompanija Fleka ostvarila uspješnu saradnju sa Société Générale Srbija bankom

Dodajte komentar

Kompanija fleka iz Podgorice je prethodnih mjeseci bila angažovana na novom projektu beskontaktnog plaćanja telefonom, koji je lansirala banka Société Générale Srbija.

mCard usluga je dio postojeće m-banking aplikacije Société Générale banke i dostupna je svim klijentima, koji imaju aktivne Mastercard platne kartice i koriste Android uređaje. Plaćanje putem usluge može se obaviti pametnim telefonom na svim POS terminalima u Srbiji i u inostranstvu, gdje se inače prihvataju Mastercard beskontaktne platne kartice.

mCard je besplatna usluga u okviru m-bankinga, koja klijentima banke omogućava plaćanje putem mobilnog telefona, koji ima opciju NFC povezivanja. Plaćanje se obavlja na jednostavan način, tako što se u okviru mCard sekcije u mobilnoj aplikaciji odabere željena kartica i opcija plaćanja, zatim se unosi PIN za mobilnu aplikaciju, i na kraju prisloni telefon na POS terminal. Takođe, ovaj servis ne zahtijeva dodatne instalacije, jer je automatski dostupan u m-banking aplikaciji, a plaćanje je moguće i u offline režimu, dok je bezbjednost ovakvog načina plaćanja zagarantovana postupkom tokenizacije kartice.

Na projektu, koji je trajao preko godinu dana su, osim UX, design i mobile tima fleke, bili angažovani i kompanija NF Innova – partner Société Générale Srbija banke za digitalne kanale, kao i kompanija SIA – processing centar za platne kartice.

“Ponosni smo i srećni što smo nastavili sa inovativnim projektima i van granica Crne Gore. U Société Générale Srbija banci smo pronašli partnere koji su prepoznali da je pravi trenutak za lansiranje ovakve usluge za njihove klijente, od kojih preko 60% koristi usluge mobilnog bankarstva. Nama je na ovom projektu svakako koristilo iskustvo stečeno u procesu digitalizacije bankarskog sektora Crne Gore.” – saopštili su iz fleke.

Prošle godine, fleka je u saradnji sa crnogorskom Hipotekarnom Bankom razvila aplikaciju MojNovčanik, kojom je u Crnoj Gori po prvi put omogućeno beskontaktno plaćanje pametnim telefonom. Saradnja sa Société Générale Srbija je još jedna potvrda statusa koji je ova crnogorska kompanija ostvarila u regionalnim okvirima, naročito kada je riječ o razvoju FinTech proizvoda.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *