Oporavak Wall Streeta nakon ublažavanja ograničenja za Huawei

Dodajte komentar
Wall Street

Akcije na Wall Street-u juče su se oporavile nakon što je američka vlada privremeno ublažila predložena ograničenja na prodaju tehnologije kineskim kompanijama.

Širi indeks S&P 500 je porastao za 0,6 odsto, industrijski Dow Jones za 124 poena ili 0,5 procenata na 25.802 poena, a tehnološki Nasdaq za 0,8 odsto, prenosi agencija AP.

Odluka američke vlade da za 90 dana odloži primenu zabrane saradnje sa Huaweiem, kompanijom ZTE i drugim kineskim kompanijama, donijela je izvjesno olakšanje Volstritu, ocjenjuje američka agencija.

Akcije tehnoloških kompanija uspjele su da izađu iz prekjučerašnjih gubitaka koji su uslijedili nakon najave uvođenja restriktivnih mjera, prije svega za kinesku telekomunikacionu kompaniju Huawei.

Akcije Intela su porasle za 1,7 odsto, a Broadkoma i Kalkoma za po jedan odsto. Dionice Appleasu porasle za 1,5 odsto, a Boinga za 1,3 odsto.

U Evropi, akcije tehnoloških kompanija pomogle su indeksu Stoxx Europe 600 da poraste za 0,5 odsto, londonski indeks FTSE 100 je napredovao za 0,3 odsto, njemački DAX za 0,8 procenata, a francuski CAC40 za 0,5 posto, prenosi njujorška agencija “Blumberg”.

Euro je ojačao za 0,2 odsto na 1,1183 dolara, što je njegov najveći rast u više od nedelju dana. Funta je porasla za 0,5 odsto na 1,2794 dolara, dok je japanski jen pao za 0,5 odsto na 110,57 jena za dolar.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *